ŠKOLA V PŘÍRODĚ ČERVENÉ TŘÍDY

 

ŠKOLA V PŘÍRODĚ ČERVENÉ TŘÍDY 

24. - 28. 4. 

My, červená třída, jsme si zorganizovali školu v přírodě do penzionu Zrcadlová Koza. Byli jsme tam na pět dní a tady je náš přibližný program: 

V pondělí jsme samozřejmě přijeli a vylezli na vyhlídku, která se jmenuje Zdenčina skálaCestou jsme hráli hru, která se jmenovala upír, ale postupně jsme tu hru úplně zničili. Na vyhlídce to bylo moc pěkné, ale nic moc nebylo vidět, protože všude byly stromy. 😕

V úterý jsme šli na celodenní výlet na hrad Frýdštejn a Vranov. Nejdřív jsme byli na Vranově a tam jsme strávili spoustu času, takže jsme měli zpoždění. Celou cestu jsme hráli hry a když jsme došli na Frýdštejn, tak měli zavřeno. Hráli jsme tam na dvoře další hry a pak už jsme se vydali zpátky. Sice skoro všude bylo bláto, ale nějak jsme se dostali k půjčovně koloběžek, kde jsme si půjčili koloběžky a jeli z Malé Skály zpátky do Dolánek.



Ve středu byl v plánu Dům přírody, kde nám paní povídala o Českém ráji, měli jsme velikou vyrobenou mapu a na konci byla vědomostní soutěž.
Pak jsme se museli hodinu učit, ale po učení jsme šli do lesa nedaleko penzionu, kde pro nás měl Prokop s Tomášem připravenou hru s úkoly a hledání pokladu.
Pak jsme si sbalili a šli do Turnova do hvězdárny. Bylo to tam super, jenom tam byla dost zima a na konci se dokonce i vyjasnilo nebe a mohli jsme vidět síc a hvězdy. Cestou zpátky už byla úplná tma a my jsme ještě museli dojít z Turnova do Zrcadlové Kozy, ale přežili jsme a nikdo nás cestou nesežral.

Výlet do Besedických skal byl ve čtvrtek, viděli jsme spoustu rozhleden a na spoustě jsme taky byli. Většina těch rozhleden měla celkem nestabilní zábradlí. Večer jsme měli stezku odvahy, ale protože chyběl člověk, co měl strašit, tak to nebylo děsivé. Poslední úkol ale byl, že musíme mlčet až do rána a myslím (i když jsme nebyla na pokoji se všemi), že to většina lidí nevydržela. 


V pátek už jsme jen balili a balili a balili... Při odchodu jsme se převezli přes řeku na přívozu a pak jsme došli pěšky na vlak.  

Každopádně jsme si školu v přírodě všichni užili a dobře jsme se bavili. 


Před školou v přírodě jsme požádali spolek rodičů o příspěvek, abychom se mohli svézt na koloběžkách, jít do Domu přírody a do hvězdárny. Děkujeme za to, díky tomu byla naše škola v přírodě rozmanitější. 

 

Za červenou třídu napsala Kačka Poláková 

Komentáře