Adaptační pochod a pobyt třetího trojročí

Stejně jako vloni, také letos čekal sedmáky a osmáky začátkem školního roku adaptační pobyt spojený s přechodem do nového školního roku. Tentokrát jsme nevyrazili do Jizerek, ale do kraje pod Ještědem. Ze Sychrova jsme přes Český Dub došli až do Smržova, kde jsme našli útočiště v táborové základně Veselé vědy. Protože jsme spali ve stanových jurtách, nesl si každý na zádech kromě oblečení a základních potřeb také spacák. 





 



Díky zázemí s vybavenou kuchyní jsme si sami také vařili a v přípravě jídel se postupně prostřídali všichni. Výprava na Čertovu zeď i do blízkého lesa nám naštěstí nesebrala moc sil. Přivítali jsme i návštěvu - dorazily naše angličtinářky Soňa s Verčou. Vedle několika společných her probíhalo hlavně povídání a seznamování s novými spolužáky.



















Do Liberce jsme se vrátili po vlastních - přes Pláně pod Ještědem jsme překonali Ještědský hřbet a poslední úsek do Hanychova na tramvaj jsme zvládli velmi rychle. Z kopce to jde rychleji než na něj. A stejně tak rychle nám nejspíš uteče i školní pracovní čas. Čeká nás totiž nejen školní práce, ale i vaření, velké projekty a zvelebování spolkové zahrady. Tak třetímu trojročí ve školním roce 2022/2023 zdar!

Komentáře