Den otevřených dveří

První březnovou sobotu naše škola uspořádala den otevřených dveří. Pozváni byli nejen rodiče předškoláků, ale i rodiče stávajících žáků Montessori tříd.  Poslední dva roky společnému setkávání nepřály, den otevřených dveří tak mohl být impulsem k tomu to napravit. Jak s průvodci, které kvůli covidovým opatřením bohužel vídáme jen na krátko, na tripartitních schůzkách, tak i s ostatním rodiči.

Společným prostorem byla třída Duhovka, ve které byla rodičům k dispozici Madla Boháčová, asistentka z fialové třídy a družinářka.

                              
Povedlo se zajistit i občerstvení pro návštěvníky, do jehož přípravy se zapojili jak průvodci a asistenti, tak rodiče a děti.

V každé kmenové třídě – červené, modré, zelené, fialové, růžové a tyrkysové - pak byly připraveny pomůcky na vyzkoušení. Rodiče si mohli prohlédnout třídu, boxíky svých dětí, nahlédnout do indexu a bublin a popovídat si s třídním průvodcem, čehož mnozí z nás využili.

Kromě našich tříd na budově prvního stupně pak byl přichystán program i v jídelně - tvoření a malování, ve druhém patře byly k nahlédnutí specializované učebny a kuchyňka, které vznikly po rekonstrukci školy.
                                  
Návštěvnost byla vysoká. Na prvním stupni se v prostorách Montessori tříd sešlo hodně stávajících rodičů a žáků, kteří dorazili i se svými mladšími sourozenci. Podívat se přišli také rodiče a děti, které dochází do školy na předškolácký kurz. S nadšením děti zkoušely pomůcky a různé hry, kterými je vybavena Duhovka, někteří návštěvníci si zahráli na piano a společně se všichni postarali o konzumaci připraveného občerstvení do posledního drobečku.

Pro mnohé z rodičů byl den otevřených dveří první možností, jak si prohlédnout i třídy třetího trojročí, které jsou v budově druhého stupně. Třídy jsou zútulněny barevnými komodami se šuplíky, které si vyzdobili sami žáci. Bylo možné nahlédnout do jejich prací, a tak si představit, co čeká děti, které příští rok přejdou do 3T.

                       

Na druhém stupni byly k prohlídce otevřeny také dílny a atelier, v chemických učebnách probíhaly pokusy, kde byl v hlavní roli oheň, odvážlivci si mohli nechat zapálit ruce nebo přihlížet vznětlivým reakcím různých prvků.

                             
Den otevřených dveří ve škole byl příjemně stráveným sobotním dopolednem s objevováním nepoznaných zákoutí školy a doplněné komunitním setkáním.








Komentáře