🎶 Bubnování prvního trojročí 🎶

Páteční odpoledne pod taktovkou Rady rodičů se výjimečně vydařilo. Kromě dětí z Montessori tříd dorazili do vratislavických "desítek" i jejich sourozenci, rodiče a prarodiče. Všichni bez rozdílu věku si mohli vyzkoušet řadu různých nástrojů, které s sebou přivezl Míra Čipera ze skupiny Ay, Caramba!


Setkání v rytmu bubnování připravily zástupkyně tříd prvního trojročí Štěpánka, Alice a Eva. Aby se děti i rodiče z tyrkysové, růžové a fialové třídy vzájemně poznali, hned na začátku dostal každý účastník stužku v barvě své třídy. Především dospěláci to ocenili jako opravdu účinný nápad, jak skutečně podpořit harmonizační podstatu celého odpoledne.

Samotné bubnování na různé typy bubnů probíhalo pod vedením Míry Čipery ze skupiny Ay, Caramba!

Nejprve se k bubínkům usadily děti, které zkoušely opakovat rytmus zkušeného bubeníka. Ten jim trpělivě ukazoval zapojení různých rytmů a vysvětloval postupné přidávání dalších a dalších nástrojů.




Dětem se tak nakonec povedlo několikrát ohromit svým vystoupením všechny diváky. I ty, kteří se na prostranství u kavárny Bez Konceptu objevili jen ze zvědavosti nebo cestou pro kafe.


Někteří dětští bubeníci se od svých bubnů celou dobu nehnuli na krok a rytmus je opravdu pohltil. 


Ostatně smysl pro rytmus malých účastníků ocenil i sám Míra Čipera, který nám svěřil: Na bubnování dětí s rodiči tříd Montessori v Liberci jsem jel trochu s obavou. Nemám totiž moc zkušeností s prací s malými dětmi. Moje obavy byly ale rozptýleny ještě před začátkem bubnování. Nestačil jsem ani pořádně rozmístit nástroje a děti se vrhly na bubny a paličky a zkoušely si na ně s velkým nadšením hned zahrát. Byl jsem velmi příjěmne překvapen šikovností tak malých dětí a jejich smyslem pro rytmus. Byl jsem nadšený z velkého zájmu a celkového aktivního přístupu dětí i rodičů k bubnování. Bubnování s dětmi a rodiči ve Vratislavicích bylo moc fajn. 😊". Rodiče totiž nakonec některé své ratolesti vystřídali a bylo vidět, že i pro dospěláky zvolily organizátorky parádní program.


Děti během odpoledne odbíhaly do kreativního koutku, kde postupně vytvářely krásnou pískovou mandalu. Suvenýr si odnesou do školy, kde budou mít na první společnou akci školního roku s rodiči hezkou vzpomínku.



Více fotek i videa najdou rodiče ve fotogaleriích Montespolku. Organizátorkám patří velké poděkování za skvěle naplánovanou akci. A Míra z Ay, Caramba! si od nás rozhodně zaslouží jedničku s hvězdičkou za trpělivost a profesionalitu. Bylo znát, že bubny a práce s jejich zvukem i rytmem jsou jeho vášeň. Společně s rodiči i dětmi se budeme všichni těšit na další setkání.






Komentáře