"Tři čuníci"

Napsali: AD, PM, VD



Žili byli tři čuníci, Viki, Ange a Pája, kteří museli přejít Jizerské hory! Moc se jim nechtělo, ale nic jiného jim nezbývalo. Výlet jim sponzorovaly tyčinky Corny Big, “energie na celý den”. Tyčinky jim energii sice nedaly, alespoň je měli zdarma. Čuníci šli a šli, ale stejně nikam nedošli... 

Po dlouhé cestě došli na Knajpu. Knajpa je hospoda pod vrcholem s krásným výhledem na Jizerky, který nese stejné jméno. Knajpa byla otevřená a plná opilých cyklistů, dávali si colu s rumem, tedy v jejich případě rum s colu. Cyklisté po pár rumech odjeli, někteří popadali do kaluže, ale ostatní už byli pryč. Tři čuníci si spokojeně dali pampeliškovou limonádu, v klidu popíjeli a pozorovali, jak kůrovec žere stromy. Čuník Ange se myšlenkami vyhřívala v Egyptě, kde měla All Inclusive a teplé moře. 

Čuníci šli přes hory i doly, až došli do Kristiánova. Kristiánov je rozcestí, u kterého je liščí chata a o kousek níže hospoda. Tam svačili toasty a přesnídávky. V tom okamžiku se z hloubi černého lesa vynořil vlk Egoista a za ním potup běžela liška Mádlová. Vlk lišce zotročil manžela, který mu vezl spacák a těstoviny. Čuníci se zalekli a schovali se do křoví, kde našli sklářské naleziště. Když vlk odběhl, čuníci pokračovali v cestě. Šli přes kameny, hory i doly a došli k největší přehradě v Jizerských horách, která zásobuje vodou malé městečko jménem Jablonec. Čuníci se u přehrady občerstvili tím málem, co jim zbylo. Než si stačili dát kopýtka do vody, tak je vyhnal vlk Egoista se svojí pomocnicí liškou Mádlovou. Čuníci utíkali a utíkali do kopce i z kopce, dokud se neobjevili u domu jednoho z čuníků. Pozdravila je Pájina maminka, ale čuníci šli dál. Po dlouhé cestě došli k malebné chaloupce jménem Sokolka, kde se ubytovali. K večeři si dali těstovinový salát. Poté šli spát. Ráno se vzbudili v 7:00 a šli se napást. Po vydatné snídani plné Horalek, banánů a jablek se vrhli do dlouhotrvající konverzace prakticky o ničem. Nakonec se přeci jen vydali na cestu, směr byl jasný: domov! Čuník Pája velkoryse pomohla lišce Mádlové a vzala její kytaru k ní domů, proto Pája předčasně opustila výpravu. Zbyli jen dva čuníci, kteří v cestě pokračovali. je celkem bolela kopýtka, ale nevzdávali se a došli přes Českou chalupu až domů!


 

Komentáře