Zahájení školního roku

V pondělí jsme na zahradě školy zahájili s mnohými z Vás, s dětmi a průvodci další školní rok, který se celý ponese v duchu oslav 10. narozenin libereckých montessori tříd.

K narozeninám jsme si nadělili několik krásných dárků, z nichž, jak věříme, budete mít radost i Vy.


V průběhu celého roku nás čekají ukázkové lekce našich průvodců, na kterých budete mít příležitost zažít to, co zažívají děti při práci ve škole s pomůckami či materiály. Můžete se seznámit s prací ve všech trojročích a s pestrou škálou témat a metod, které využíváme.

Součástí oslav bude narozeninový ples, který se uskuteční 15.3.2025.

Také tradiční zahradní slavnost se ponese v duchu oslav a s ohledem na termín - 19.6. - bude jakýmsi završením slavnostního roku.

Úplně první dárek jsme si nadělili v podobě jména pro naše montessori třídy: P A L E T A
Tohle jméno pedagogický tým zvolil nejen proto, že naše třídy tvoří pestrou paletu barev, ale současně všichni lidé v týmu i děti ve třídách představují nesmírně širokou paletu osobností, postojů, nápadů, myšlenek i přání... a tak nám to takhle ladí do společné palety. Věříme, že si jméno oblíbíte i Vy. Budeme se spolu s dětmi snažit vytvořit pro něj vhodné grafické ztvárnění (logo), které bychom moc rádi představili na plese.

Celoroční narozeninová párty, kterou jsme včera zahájili, pokračuje ve čtvrtek 2.10. od 17:00 v Severočeském muzeu; tam se můžete těšit na promítání filmu o Marii Montessori a následnou besedu.


Na kocni přivítání si všichni zazpívali společně písničku, kterou složil pedagogický tým a popisuje všechny naše třídy.

Jsme rádi, že účast rodičů na zahájení byla hojná a těšíme se na dlaší příležitost k setkání. 

Komentáře