Přespávačka šesťáků a sedmáků

Pozadí, Abstrakt, Vánoce, Lesklý

Ze středy 5.6. na čtvrtek 6.6 se konala přespávací akce ve škole pro šestý a sedmý ročník za účelem stmelení kolektivu. Sraz byl ve středu před budovou prvního stupně mezi 16:30-17:00. V této půlhodině jsme hráli pohybovou hru, která spočívala v tom, že musíš míčem vybít soupeře. Kdo je vybitý, stane se houbou a musí si dřepnout a chytat okolní lidi nebo míč. Když se “houba” dotkne jiného hráče, se stává ”houbou” ten druhý a původní houba je osvobozena. "Houba" se může také osvobodit tím, že hodí míč jiné "houbě".  

Po "houbách" následovala výprava do zmrzlinárny Leda. Tam si každý pochutnal na zmrzlině podle vlastního výběru. Když jsme se vrátili zpátky ke škole, tak nás počasí zradilo a začalo pršet. Podle předpovědi to nebyla krátká sprška a museli jsme se přesunout dovnitř. Vevnitř následoval volný program v duhovce nebo v tělocvičně. V tělocvičně se hrála další pohybová hra, tentokrát vybíjená jiným stylem. Po hře jsme se v 19:00 přesunuli do kuchyňky a vařili jsme si večeři. Když jsme se vrátili z večeře, následoval další program. Mohli jsme se pohybovat už jen na našem patře. Pak nám děvčata ze sedmého ročníku připravila výtvarnou aktivitu. Holky přinesly předem namalované dva stromy pro budoucí ORANŽOVOU a ŽLUTOU. Postupně každý člen třídy přišel a oplácl na strom svou ruku, kterou si předem nabarvil v barvě své budoucí třídy.  


Pak následoval další program, ve kterém většina holek hrála flašku (s hřebenem místo flašky a s průvodci) a většina kluků Bank, v duhovce se hrálo na kytary a zpívalo. Pak už jenom hygiena a zalehnutí do spacáků. Holky spaly v duhové třídě a kluci nocovali v anglické učebně a na chodbě. Druhý den jsme se probudili pomocí hudby a šli jsme si udělat snídani. Po snídani jsme se rozešli do svých tříd a probíhala klasická výuka. 

Myslíme si, že účel akce byl splněn. Všichni jsme si to moc užili (hlavně tu flašku😊). A už se moc těšíme na společné chvíle v budoucím školním roce.  

PS: Těšíme se hlavně na vás, šesťáčci♥.  

                                                                                  Za všechny účastníky napsaly Verča a Róza.

Komentáře