ŽÁKOVSKÁ KONFERENCE 🌸Jaro 2024🌸1. DEN

Motýli, Krásné Květiny, Květinová Tapeta

V pondělí 8.4. začala v pořadí již 7. žákovská konference. A protože se jedná o konferenci jarní, byli na ni kromě šesťáků pozváni i rodiče. Nutno podotknout, že i přes přerušení prací na velkých projektech, které bylo způsobeno lyžařským výcvikem, se všichni na své výstupy připravili s maximálním úsilím. 


První den konferencí tedy přišel, ať se nám to líbilo nebo ne. Pondělní ráno zahájili moderátoři Kuba D. a Honza H., kteří nás zároveň provázeli celým zbytkem dopoledne. Po zahájení odstartovala letošní maraton prezentací Klára V. se svým výstupem o Biomimetice. Následoval příspěvek opět od Kláry, tentokrát však od Kláry D., se zaměřením na Ztracené lety. Celý blok před přestávkou uzavřela Anežka H. se svojí prezentací orientovanou na Koncentrační tábor Osvětim. Podle mého názoru byly všechny prezentace v tomto bloku povedené a dívky si s nimi daly jistě velkou práci. 

Dost však povídání, teď je čas na přestávku. Ale ouha! Tradiční občerstvení dnes chybí! Cateringová skupina se včas nedomluvila (později při úterní reflexi však vyšlo najevo, že šlo o podlý plán průvodce Marka, který se ke všemu přiznal a na důkaz pokání si posypal hlavu drobky rohlíků zbylých z úterního občerstvení), proto jsme si museli vystačit se svými svačinkami. 

Po pauze jsme mohli směle pokračovat dál. Na řadu měla přijít Veronika M. a seznámit nás s Přehradami Jizerských hor. Ze zdravotních důvodů se však nemohla dostavit, a tak začal druhý blok prvním anglickým projektem z letošních konferencí. Připravili si jej Honza H., Timur S. a Dany Z. a svým tématem vás jistě překvapí, pánové si totiž vybrali Francouzské dezerty. Toto nečekané téma však zvládli i s praktickým výstupem. Několik druhů dezertů v průběhu velkých projektů sami připravili v kuchyňce prvního stupně. 

Následovala prezentace o Hranické propasti, kterou si pro nás připravila Sofie P. ve spolupráci s Nikolou F. Závěrem toho dne se stala opět anglická prezentace připravená Metodějem Š. a Vítkem A. na téma 3D tiskárna a její výroba. Skončily nám prezentace, ne však vyučování. 

Po důkladném úklidu zapůjčené Duhovky (naše úsilí bylo následně oceněno asistentkou Madlou) jsme se přesunuli zpět na druhý stupeň, kde jsme se věnovali klasické školní práci... a s očekáváním jsme vyhlíželi další konferenční den!

J.H.

Komentáře