Pololetní vysvědčení

Poslední lednový den je velmi očekávaný nejen dětmi, ale i jejich průvodci a rodiči. Dnes se totiž předává pololetní vysvědčení!

Žáci Montessori tříd mají již tradičně slovní hodnocení, ve kterém se mohou dočíst, jak dobře se jim v průběhu prvního pololetí dařilo či je potřeba na něčem více zapracovat. Průvodci si naopak mohou trochu oddychnout – psaní individuálního slovního hodnocení, vzájemná kontrola textu a následný tisk vysvědčení není vůbec snadnou záležitostí. No a pyšní rodiče mohou své ratolesti pozvat třeba na zmrzlinový pohár.


V červené třídě druhého trojroří se ráno děti sešly ve třídě a každý si s sebou jako maskota přinesl svého oblíbeného plyšáka. S mírným napětím a s plyšáky na klíně, děti vyčkávaly začátek elipsy. Průvodkyně Martina donesla třídního plyšového maskota výra velkého jménem Bubo bubo a předávání mohlo začít.

Děti čekaly, až se rozdá poslední vysvědčení a pak se teprve vrhly do čtení. Zaujaly nejrůznější pozice a ve třídě nastalo absolutní ticho.





Jako odměnu pro děti za vynaložené úsilí a úspěšné zakončení pololetí, zorganizovala Sylva pro celé druhé trojročí promítání filmu v kině Varšava. Z nabídky filmů si děti odhlasovaly fantasy muzikál Wonka. Všichni byli nadšení!














 



 

Komentáře