1. MONTESSORI PLES aneb jak jsme si p(r)ošlapali střevíce


V sobotu 27.1. se konal historicky první Montessori ples. Akce trvala od 16:00 do 23:00 a dělila se na dvě části: dětskou a dospěláckou. Dětská část trvala od začátku do sedmi a dospělácká od sedmi do konce.

  Okolo čtvrté hodiny odpolední se začali trousit hosté a chvíli před pátou hodinou dvě žákyně sedmého ročníku, které se rozhodly celou akci moderovat, slavnostně zahájily ples


Dál se už pouštěly písničky z pohádek, hrála se úžasná taneční hra, paní Sviatková vyučovala mazurku, pouštěly se další písničky, tančilo se, ještě víc se tančilo (a protože při tanci vyhládne, tak se i jedlo) a celý sál div nepraskl ve švech, když v něm bylo tolik energie. 


 

 Během tance (či jídla) bylo možné zakoupit si lístky do první tomboly, která byla vyhlášena v šest hodin. Nejmenovaný šťastlivec si odnesl hlavní cenu v podobě jistě výborného čokoládového dortu (i s formou). Potom se všichni zase roztančili, ale úderem sedmé hodiny jsme se museli rozloučit s mladšími plesajícími, kteří už měli být moc unavení. 

Ovšem sál rozhodně nezůstal prázdný, protože jejich místa zaplnili rodiče nebo žáci vyšších tříd (nutno poznamenat, že mnoho malých dětí také zůstalo). Pokračovali jsme tedy v krasojízdě (nebo krasotanci?).  Zájemci se mohli zúčastnit výuky country tance od paní Sviatkové, někteří deváťáci předvedli své taneční číslo, které sklidilo zasloužený potlesk, stejně jako vystoupení Amálky Kabešové, která si ho připravila úplně sama. 


 

A když jste zrovna byli utahaní tancem (což rozhodně nebylo nemožné), mohli jste si opět koupit lístky do tomboly, která se vyhlašovala ve 21:00, a musím poznamenat, že ceny byly ještě zajímavější než v první tombole. Ovšem hlavní cenu, tu by chtěl každý. Bylo to lehátko s nápisem I 💗 Montessori. Výherkyně lehátka (průvodkyně ve třetím trojročí vyučující fyziku a matematiku) byla opravdu velmi potěšena.


  No a aby se celý večer nehýbalo jen tělo, připravil jeden žák druhého trojročí plesový kvíz, při němž se všem soutěžícím hýbaly mozkové závity tak, až se jim z hlavy kouřilo. Nakonec bublinu ,,Jsem nejchytřejší člověk v sále” vyhrál pan Petr H, který se umístil na prvním místě v plesovém kvízu.

  A protože na zavařené hlavy je nejlepší pohyb, dali jsme se opět do tance. Všichni si užívali do posledních minut, ale v jedenáct hodin už bylo opravdu potřeba se rozejít. Popřáli jsme si tedy dobrou noc a vydali se nočním městem zpět do našich příbytků, abychom se po tak náročném večeru pořádně vyspali.  

Celá akce se opravdu povedla, a tak doufám, že jsem vás úspěšně nalákala na příští ples.  

J. 

Komentáře