“Únikovka” v liberecké knihovně


Já (Tomáš) a kamarád Prokop z červené třídy jsme se rozhodli zorganizovat nějakou výpravu. Po chvilce přemýšlení nás napadlo, že bychom šli na únikovou hru v Krajské vědecké knihovně v Liberci. Šli jsme tam proto, protože to bylo první, co nás napadlo a připadalo nám to jako dobrý nápad. Protože jsme byli dva, což je na tuto únikovou hru celkem málo, tak jsme pozvali další 3 kamarády. V pátek 1. 12. 23 jsme vyšli ze školy do knihovny a tam jsme zjistili, že nám zapomněli tu únikovou hru připravit. Chvilku jsme čekali a mohli jsme jít na to.



Začalo to tak, že prý nějaký přírodovědec ztratil knihu, která může zničit celý svět. Jediné, co se vědělo, bylo, že je někde v knihovně. Pomáhala nám trpělivost, a i když jsme vždy hned neznali správné řešení, tak jsme po nějaké době nakonec vždy zjistili, jak na to. Řešili jsme hlavně logické úlohy, ale občas to bylo i o pozornosti. Některé části byly vtipné a jiné zase hodně o přemýšlení. Knihu jsme nakonec našli za hodinu a kousek.
Moc jsme si celou hru, která byla velmi hezky připravená, užili😊 Proto jsme se také rozhodli, že jako výstup z této výpravy připravíme vlastní “únikovku” pro naši třídu. A jestli se i vy rozhodnete navštívit tuto únikovou hru v liberecké knihovně, pak vám doporučujeme hodně trpělivosti, abyste vydrželi, když nebudete vědět, co dělat, nebo se někde “zaseknete”. Stojí to za to!

Autor: Tom Krejza a Eda Dušánek




Komentáře