Děti učí děti v červené


Máme za sebou další vydařenou akci napříč trojročími. Ve čtvrtek 16. 11. proběhla vzdělávací akce Děti učí děti a do role průvodců se pasovaly děti z druhého trojročí. Jednotlivci nebo skupinky připravili pro mladší děti z prvního trojročí nejrůznější aktivity i dovednosti a s chutí se pustili do vzdělávání svých mladších kolegů. Zvolené aktivity byly velice lákavé a ne jeden dospělý se také k činnosti připojil.



K nám do červené třídy zavítaly děti z tyrkysové. Byly tu pro ně nachystané aktivity na různých stanovištích. Vybírat si mohly například z háčkování, výroby bambulek, tvoření papírových přáníček a malování na listy, výroby papírových krabiček, navlékání korálků a výroba náramků. A v neposlední řadě jojování - tolik oblíbená činnost a kratochvíle během přestávek.





Tyrkysáčci se podle libosti zapisovali na stanoviště s aktivitou podle svého zájmu a atraktivita nabízených aktivit byla tak lákavá, že se někteří zapisovali na vícero stanovišť. Chtěli si jednoduše vyzkoušet všechno. Jen čas byl, bohužel, neúprosný a zakončil nám tak parádně probíhající akci. 


Za červenou třídu mohu potvrdit, že se nám letošní ročník Děti učí děti vydařil a už teď se těšíme na přes rok na další. Tyrkysáčci si odnesli spoustu nových dovedností a děti z červené si na vlastní kůži vyzkoušely jaké to je předávat to nejlepší ze sebe. 

Komentáře