EDUCA 2023

 

Ve dnech 12.–14.10. 2023 se v liberecké Home Credit Areně konal každoroční veletrh středních škol (na kterém se představují i firmy a společnosti) EDUCA. Z našich montessori tříd se na ní bylo podívat jen 3. trojročí (což je logické, protože mladší ročníky si ještě nemusí vybírat svá budoucí povolání). Ve čtvrtek 12.10. EDUCU navštívil 9. ročník a v pátek na ní zavítal 7. a 8. ročník.

Jak už jsem zmínila, na EDUCE se představují nejen školy, ale i firmy nebo společnosti, například Syner, pivovar Svijany nebo třeba i Krajská vědecká knihovna Liberec a další. Co se škol týče, uvedly zde širokou škálu svých rozmanitých oborů: gymnázia (gym. Jeronýmova, gym. F. X. Šaldy), umělecké školy (Střední škola vizuální tvorby Hradec Králové), odborná učiliště (Škola Kateřinky) či školy technicky zaměřené (Střední škola strojní, stavební a dopravní).

Tyto i výše neuvedené školy si pro EDUCU vytvořily své stánky a letáčky, představující jejich obory (většina stánků byla ještě doplněna o bonbony nebo balonky, které byly štědře vráženy všem, kteří se u stánku zastavili). Studentky Fasion designu (švadleny a módní návrhářky) ze Školy Kateřinky si také připravily malou přehlídku svých letošních módních návrhů.


Program EDUCY jsme si velice užili a většině snad i pomohl s výběrem budoucího povolání.

Fínka

Komentáře