Naši deváťáci





V březnu prošli naši první deváťáci přijímacími zkouškami na střední školy. Většina z nich se intenzivně a pečlivě připravovala, někteří se účastnili školního doučování z M a ČJ, v hodinách matematiky i češtiny psali testy, které se svými průvodkyněmi společně opravovali a vyhodnocovali.

V posledních týdnech před přijímacím řízením se intenzita příprav stupňovala například tím, že byl každý týden jeden den vyhrazen testům ve stejném formátu, s nímž se pak žáci setkali u zkoušky (tj. nejprve test z M, poté pauza a následně test z ČJ). Příprava neprobíhala samozřejmě pouze ve škole, ale také například prostřednictvím aplikací nebo externího doučování.

Součástí přípravy byla i nabídka koučování; deváťáci měli příležitost probírat s Renatou nejprve volbu nejvhodnější školy a po podání přihlášek se zaměřovali na práci se stresem a efektivní přípravu.

To všechno je teď konečně za nimi! Škála škol či oborů, na které se naši deváťáci v září rozejdou, je opravdu pestrá; zastoupení zde mají umělecké obory na školách v Jablonci n. N. a v Turnově, IT technologie a kybernetická bezpečnost v České Lípě a Dvoře Králové nad Labem, hotelnictví v Poděbradech či obor masér ve zdravotnictví na Střední zdravotnické škole v Turnově, dále např. obor truhlář, dětský ošetřovatel, kadeřník, další obory na stavební a průmyslové středních škole či na obchodní akademii.

V uplynulých dvou týdnech deváťáci pracovali na svých závěrečných pracích, jejichž cílem bylo zpracovat téma blízké jejich zvolenému oboru do podoby odborného textu. V tomto týdnu budou své práce obhajovat před komisí složenou z průvodců. V závěru školního roku je ještě čeká výlet na raftech a na kolech.

Máme z našich prvních deváťáků velkou radost a přejeme jim, aby mohli i nadále smysluplně rozvíjet své talenty a silné stránky a aby jim jejich další volby a rozhodnutí přinášely radost.

Komentáře