🎨 Výtvarný kroužek s výtvarnicí Pavlou 🎨

Věděli jste, že máme v Montessori týmu průvodců vystudovanou šikovnou výtvarnici? Kromě toho, že s dětmi často tvoří krásné věci v družině, vedla během minulého pololetí i výtvarný kroužek.
Výtvarný kroužek probíhal pod vedením naší průvodkyně družiny MgA. Pavly Zemanové každou středu od 15 do 17 hodin. Navštěvovaly ho děti 1. až 3. tříd. Během prvního pololetí proběhlo spoustu tvoření (výzdoba pro food festival, desky na výkresy, jmenovky, společný obraz, lucerničky pro pochod světel, výroba vánočních ozdob a jmenovek na vánoční tabuli, tvoba bloku a mnoho dalších).

Děti se v rámci kroužku seznámily se základními grafickými technikami jako litografie, suchá jehla, tisk z koláže.. To vše s grafičkou Sárou Šindelářovou.

Navštívily také výtvarné dílny v Oblastní galerii, Severočeském muzeu a Technoparku. 



A vyráběl se i ruční papír s papírníkem z Papyrei. Ze svého vlastního papíru si pak děti vytvořily obálky, přáníčka a ručně šité sešity.

S průvodcem také děti navštívily umění ve veřejném prostoru, které bylo zakončeno komentovanou prohlídkou Galerie Prostor 228.
A protože vás určitě zajímá i kreativní práce dětí v družině, tak přinášíme i ukázky prací z výtvarného ateliéru Montessori tříd.






Komentáře