Výlet na Jablochatu v Hraběticích

4. 5. 4. 2023 třídní výlet Fialky do Jizerských hor 

V úterý ráno jsme se sešli před OK sportem. Venku byla poměrně velká zima. Počasí nebylo úplně na naší straně. I když? Není špatného počasí, je jen špatného oblečení :) A my byli vybaveni! Malý batoh na zádech, zatímco velký batoh cestoval samostatně v autě jednoho z našich rodičů.


Cesta
Autobusem číslo 18 jsme dojeli na konečnou  Bedřichov stadion. Odtud výstupem lesní cestičkou ke Královce, kde jsme se zastavili na dětském venkovním hřišti. Přes Hrabětické louky jsme došli na místo určené. 


Naše chata!
Skvěle vybavená a prostorná chalupa, kde byla velká společenská místnost s krbem, výborně vybavená kuchyně, kulečník, ping-pongový stůl, pokoje po 2 i po 4 a kolem chalupy dostatečný prostor na venkovní aktivity.


Co jsme ještě podnikali?
Hráli jsme hry: na schofku :), země je láva, zavazovali jsme si oči a v páru se nechali navádět tím druhým, zkoumali zamrzlé kaluže... došli jsme až k přehradě. Na chalupě jsme si zahráli spoustu her, barvili velikonoční vajíčka a večer nás rozesmálo čtení o Pipi Dlouhé punčoše, když šla do cirkusu.
 

A co jsme vařili?
úterní večeře - těstoviny s mákem, cukrem, máslem, tuňákem, kukuřicí, pestem, sýrem, kečupem, s olivami ... co kdo chtěl.
středeční snídaně - toasty, pečené sušenky, marmeláda, zelenina, ovoce
středeční oběd - pizza se šunkou a pizza bez šunky :)


Cestou zpět jsme stihli ještě jednou hřiště na Královce a pak už plnou parou na autobus a zpět do města, kde na nás čekali rodiče.
Nahoře ten den sněžilo! Nic se neměnilo na tom, že následující den začínaly velikonoční prázdniny. Zkrátka aprílové počasí jak má být.

Fialka

Komentáře