...a vysvědčení máme v kapse!

V úterý 31. ledna čekalo ve škole na všech 196 dětí z našich Montessori tříd pololetní vysvědčení.

Děti v prvním a druhém trojročí dostaly už tradičně čistě slovní hodnocení jejich pokroků. Osmáci a deváťáci si odnesli i známky, které budou potřebovat k přihláškám na střední školy. Všichni žáci ve třetím trojročí si navíc kromě stručného popisu svých výkonů, na který jsou zvyklí, přinesli domů také dopis od svých průvodců, kde jsou shrnuty jak aktivity uplynulých měsíců, tak podrobnější ocenění jejich individuálních výkonů.

Největší událostí byl den vysvědčení v prvních trojročích. Druháci a třeťáci jsou už na tuto událost zvyklí, ale pro prvňáčky to byla úplná novinky. Někteří z nich si svá slovní hodnocení už i dokázali přečíst samostatně.

A některé třídy pojaly výjimečnost tohoto dne opravdu originálně. Například v červené třídě se děti domluvily, že přijdou sice v něčem slavnostnějším, ale zároveň trochu ztřeštěném. A přidaly se k nim i jejich průvodkyně ;)

Všem dětem přejeme spoustu radosti při objevování i v druhém pololetí tohoto školního roku. A všem průvodcům děkujeme za jejich svědomitou práci při psaní všech hodnocení.

Komentáře