🌜 Noc ve škole 🌛

Během posledního měsíce jste mohli zaznamenat rozsvícená okna naší školy i v pozdních večerních hodinách. V několika třídách, v různých termínech, totiž proběhlo přespávání ve škole.
V každém trojročí probíhala organizace jinak, s větší či menší účastí dospělých. V prvních trojročích přichází impulz většinou od dospělých a s dětmi pak probíhá společné plánování. Ve druhém trojročí už často vychází organizace z nápadu jednoho nebo více dětí a průvodci jim pak pomohou s realizací. Ve třetím trojročí spočívá veškeré plánování na samotných dětech. Součástí je samozřejmě i domluva s některým z dospělých, aby byl ochoten jim věnovat svůj čas a ve škole s nimi přes noc zůstat...

Podle našich zpráv proběhly všechny "Noci ve škole" v naprosté spokojenosti všech zúčastněných. Od tarších dětí zatím osobní svědectví nemáme, ale z prvního trojročí pro Vás máme info od průvodkyně Terezy:

Tyrkysová montessori třída se v úterý 16. listopadu dopoledne vydala na nákup do obchodu.
Děti rozdělené do tří skupinek si týden předtím našly recepty a sepsaly si plán a rozpočet přípravy občerstvení na vaření s přespávačkou. Sešli jsme se posléze v podvečer u školy, aby si děti ve školní kuchyňce připravily k večeři domácí pizzu a na snídani si upekly bábovky.






Po společné večeři jsme shlédli film, pak si nachystali ve třídě spacáky a přespali.
Ráno jsme posnídali skvěle přichystané bábovky a pokračovali ve výuce.


Komentáře