🎄 Montessori vánoční stromeček 🎄

Duhovku nám už na začátku prosince provoněl krásný velký stromeček. Děti v družině pro něj vyrobily dekorace a společně ho také nazdobily.




Ve čtvrtek 8. 12. v podvečer se s dětmi v Duhovce potkali také rodiče, které ke společnému rozsvícení stromečku pozvala Rada rodičů.
V průběhu večera se zpívaly koledy za doprovodu rodičovské kapely. Na housle hrála Jitka D., za klavírem zpívala Dáša R., na kytaru hráli a zpívali Monika B. s Radimem D.
Kdo  chtěl, mohl si vzít speciálně vyrobený Zpěvník s texty všech koled, které zazněly.
Kdo chtěl, zpíval, kdo nechtěl, poslouchal a pil mošt, někdo sledoval i školní šneky:)  Během výroby řetězu a vánočních ozdob hrály vánoční písničky z úplně nového reproduktoru, který budou mít nově děti k dispozici v družině.
Občerstvení zajistily slečny z třetího trojročí, které ve školní kuchyňce upekly dobroty a přinesly mošt z jablek ze školní zahrady. Úctyhodný výtěžek 1810,- poputuje do jabloneckého psího útulku.
Slečnám ze 3T děkujeme nejen za tuto milou a chvályhodnou iniciativu, ale také za pomoc při samotném rozsvícení stromečku, které proběhlo na samém konci podvečera.
A jak samotné rozsvícení proběhlo? Když byly ozdoby navěšené, jídlo i jablečný mošt ze školní zahrady téměř vyprodaný, zhaslo se. Místností zněly tóny skladby z Jesus Christus Superstar "Co na tom je tak zlého" a u posledních tónů se do tmy rozzářil stromek. Stejně jako naše děti každý den ve škole, i my jsme zakončili setkání elipsou. Posadili jsme se jen za světla zářícího stromku do veliké elipsy. Nemluvili jsme, jen v tichosti jsme si podávali z ruky do ruky velkou mísu s vodou, na které plula  malá miska se svíčkou. V tichosti jsme si ji předávali a cítili jsme, že jsme spolu a s námi i vánoční nálada.
Děkujeme Radě rodičů za organizaci příjemného setkání i všem, kteří vydařený večer strávili s námi. Rádi bychom zde připomněli také informaci, že na společném adventním setkání byl zahájen prodej lístků na náš první Montessori ples. Rada rodičů se ho rozhodla zorganizovat právě letos, kdy mají poprvé naše třídy všech 9 plnohodnotných ročníků. Rádi bychom Vás na ples pozvali i touto formou. 21. ledna jste srdečně vítáni.





Komentáře