📦 Krabice od bot 📦

Děti v našich Montessori třídách jsou podporovány k tomu, aby samy přicházely s nápady, jak naložit s časem ve škole. Kromě pravidelných "Úkolů týdne" a dalších povinných prací mají možnost se věnovat ve větší míře tomu, co je zrovna zajímá. K tomu slouží i aktivita, které říkají "výpravy" a nejde většinou o žádné výlety s krosnou na zádech, jak by se mohlo na první pohled zdát. O jedné takové "výpravě" nám poslala zprávu žačka z Červené třídy a my jí posíláme poděkování. Z jejího zápisu se dozvíte zcela přesně, co to ta individuální "výprava" znamená. A musíme uznat, že slečny 6. ročníku využily svou výpravu opravdu výjimečně. Přesvědčte se sami:

O sbírce “krabice od bot", jsem se dozvěděla doma a rozhodla jsem se, že na to uskutečním výpravu. Výprava znamená, že se jeden člověk, nebo víc lidí, rozhodne, že chce někam jet. O své výpravě si připraví prezentaci – Co mi moje výprava přinese do života, proč jsem se rozhodl udělat výpravu a proč zrovna na to místo. Když se z výpravy vrátí, odprezentuje ostatním, co to bylo za výpravu nebo právě napíše článek na školní web. Výpravu si můžeme sami připravit, ukázat učiteli a rodičům, dostat souhlas od obou a vyrazit. Já, Verča a Jozí jsme se rozhodly, že přispějeme na takovou dobročinnou akci “krabice od bot“. Tak jsme si o ní něco početly a zjistily jsme, že krabice od bot je dobročinná sbírka pro děti, které nemají peníze na vánoční dárky.

Do krabice od bot dáš věci, které odpovídají věku a pohlaví dítěte, kterému chceš darovat (věk a pohlaví si můžeš nastavit na webu), a které doma třeba nepoužíváš, ale nejsou nijak poškozené. Pak si vybereš sběrné místo co nejblíž k místu, od kterého chceš vyrážet. My jsme se rozhodly darovat 4 holčičí krabice tohoto věku: 9 –10 let, 2x 7 – 8 let a 11 – 12 let.




Do krabic jsme zabalily pastelky, hračky, knížky a třeba i občas kus oblečení a vyrazily na sběrné místo v Liberci – MŠ Hvězdička. Jely jsme tramvají na zastávku Janův důl u Horního Hanychova a šly jsme ke školce (do kopce). Sběrné místo jsme našly celkem snadno. Chvíli jsme ještě čekaly, než se otevře sběrné místo. Paní si od nás odebrala balíčky a my jsme se ještě vrátily na vyučování. Já si myslím, že se nám výprava povedla, včetně přípravy a balení krabic od bot.
 
 Co v krabici může být 
Malá sváča (oříšky, tyčinka) 🍪
Drobný plyšák🐅
Kus oblečení (nedávala bych kalhoty)
Knížka📚
Pastelky, fixy
Nějaká malá hračka
Ručně dělané nebo koupené přání k Vánocům🎄🎁  
 
Autor: Kačka Poláková

Komentáře