💚 Dotek Jizerek 💚

Děti z našich tříd se pravidelně účastní akcí pořádaných libereckou Diviznou. Tentokrát přinášíme zprávu z poznávací výpravy do přírody, kterou nám poslala žákyně 6. ročníku z Červené třídy. My jí děkujeme a přejeme příjemné čtení.

Sešli jsme se v 8:15 na Fügnerce. Odtud nám jel autobus do Kateřinek. Vystoupili jsme na konečné. Byla s námi také paní z Divizny, která nás provázela na celém výletě a dělala nám program. Kousek jsme popošli a zahráli jsme si seznamovací hru, která probíhala tak, že každý řekl své jméno a nějakou zajímavost k němu.

Potom jsme se přesunuli k bývalé oboře. Tam jsme si dali svačinu a hráli jsme další Hru, při níž jsme se rozdělili do dvou skupin. Na sloupcích obory bylo pověšeno 6 obrázků. Na třech byli jeleni a na třech pytláci. Jedna skupinka byli pytláci, kteří stříleli na jeleny (šiškami) a druhá polovina byli policisti a ti stříleli na pytláky (taky šiškami). Skupina, která jako první trefila všechny obrázky, vyhrála. Potom jsme si sbalili věci a nějakou dobu jsme zase šli. Na jednom rozcestí jsme se zase zastavili, rozdělili jsme se do skupinek a dostali jsme za úkol – udělat obraz z přírodnin podle popisu, který jsme dostali.

Taky jsme se šli podívat na čolky do nedaleké tůňky. Po cestě jsme dostali za úkol najít si klacek, tak jsme si ho našli. O kousek dál jsme do skupinek dostali míček (tenisák), který jsme po startu měli dopinkat až do jedné jamky, která byla po cestě. Když tam byli všechny míčky, vyrazili jsme dál.

Pod Dračím vrchem jsme se postavili do kroužku a dali jsme si čísla 1,2,1,2... a podle toho jak paní z Divizny říkala, jsme se předkláněli a zakláněli (na střídačku). Na Dračím vrchu jsme si dali zase svačinu (spíš oběd) a šli jsme dál. Celou cestu se nic nedělo a prostě jsme šli, ale když jsme přišli na rozcestí u té obory, kde jsme si hráli na pytláky a policisty, dostali jsme do skupinek kartičky s fotkami. Místa na fotkách jsme měli najít po cestě na autobus.
 
P.S. Největší zážitek: potkali jsme ovce a jedna se nechala hladit.;)

Autor: J. Holá

Komentáře