🐞 Barevný svět zvířat 🐞

Během podzimu se děti z druhého trojročí vydaly do Divizny hned několikrát. 18. listopadu měly možnost se zúčastnit aktivity, kterou pro Vás opět popsala naše zpravodajka Josefka z Červené třídy.

BAREVNÝ SVĚT ZVÍŘAT

Některé děti z modré, zelené a červené třídy šly do PKO na program od Divizny. Jmenoval se BAREVNÝ SVĚT ZVÍŘAT. Na místě se rozdělily do skupin po 2 nebo 3. Organizátoři promítali na plátno obrázky různých zvířat, těm vždycky chyběla nějaká barva a děti ve skupinkách hádaly, která to je. Když řekli teď, jeden ze skupinky šel pro barevný papírek (podle toho jaká barva chyběla). Druhá aktivita byla, že hodili barevnou kostkou a podle toho jaká barva padla, vymýšleli zvíře, na kterém ta barva je (příklad: padne mi červená a já řeknu,, slunéčko sedmitečné”).

Další aktivita se odehrávala venku, tam organizátoři rozdali brambory do předtím vytvořených skupinek po čtyřech. Ve skupinkách děti upravily bramboru tak, aby zapadla do místního prostředí. Potom ji někam umístili a odměřili od ní 5 metrů, takhle se z toho stalo jakési stanoviště. Skupinky se na těchto stanovištích střídaly a z vyznačeného místa 5 metrů hledaly (pohledem) bramboru.

Na čtvrtou aktivitu bylo potřeba přesunout se do ZOO. Tam děti pozorovaly zbarvení různých zvířat.

Nakonec se vrátily do PKO, tam si vybraly kartičku s nějakým zvířetem a měly o něm něco říct. Z tohohle programu si děti odnesly, že jsou tři druhy zabarvení: svatební šat, maskovací zabarvení a výhružné zabarvení.

 

Josefína Holá

Komentáře