🔦 Náš první ročník CESTY SVĚTEL 🔦

Naše Montessori parta má za sebou další povedenou výpravu. Pod vedením průvodkyně a asistentky fialové třídy, Evy a Madly, se zrodil a zrealizoval nápad na podvečerní akci, z které bychom rádi udělali tradici.

Myšlenkou bylo tiché zastavení v čase svátku 2. 11.  - Památka zesnulých. Na výpravu s názvem CESTA SVĚTEL byli pozváni kromě dětí i rodiče a přátelé školy.

Ve škole se děti na akci pečlivě připravily a napříč třídami si vyrobily lucerničky ze zavařovacích sklenic. Každou sklenici omotaly pevně kolem hrdla provázkem, dovnitř umístily čajovou svíčku a lucerna byla hotová. Někdo použil pouze tempery, někdo naopak lepil pouze uschlé podzimní listy, někdo kombinoval obojí a hrdlo sklenice ještě dozdobil břečťanem. Každá lucerna byla originál.

Účastníci se sešli opravdu ve velkém počtu. Napočítali jsme cca 80 lidí (skvělé !!).

Sraz setkání byl na konečné tramvaje v Lidových sadech v 17 hodin. Cílem cesty byla mýtina nad vodárnou vzdálená asi 1,5 km.
Po cestě byli rodiče a děti vyzváni k vyprávění o našich prarodičích a zavzpomínání na ty, kteří už třeba nejsou mezi námi... jací byli a co měli rádi...
V cíli cesty čekali na výpravu přátelé z 2T a ze 3T, kteří seděli již u rozdělaného ohně a hráli na kytaru.
Společně se u ohně ohřáli a zazpívali si.

Akce se nad očekávání povedla a už teď se těšíme na druhý ročník a vlastně na všechny společné akce, co jsou před námi.

Co si třeba někde něco společně uvařit? KOTLÍK MÁME :)

Děkujeme všem zúčastněným za podporu a vzkaz, že konání společných akcí má smysl.

Komentáře