🎶 Workshop s bubny 🎶

Hudební tvoření s bubny a harmonizačními nástroji z celého světa, hru na tělo a spontánní pohybový projev v rytmu doprovodných nástrojů. Takový program si pro děti všech trojročí Montessori tříd připravili Ivana Zumrová a Petr Kalvoda, rodiče Laily z Modré třídy.

Základní techniky s africkým bubnem djembe a společnou hru na nástroje si prozatím vyzkoušely děti z prvního trojročí.


Dopoledne v prostorách školního klubu dětem přineslo možnost poznávat rytmus jako svou přirozenou součást, skrz rytmus srdce. Děti mohly vnímat léčivé frekvence živé hudby celým tělem a dařilo se jim opravdu s velkým nasazením. Nástrojů bylo dostatek, každý měl příležitost se pomocí kteréhokoli z nich vyjádřit sám za sebe. Zároveň byla na dětech znát, že je vede silná potřebě rytmického napojení na kamarády - vzájemně si naslouchaly a prostřednictvím nástrojů spolu mile komunikovaly.



Děti z dalších trojročí se mají určitě, na co těšit. Za Spolek děkujeme Marii a Ivaně za nabídku podnětné aktivity nejen dětem, ale i průvodcům. Budeme se snažit podpořit materiální zajištění tříd tak, aby děti měly možnost podobného sebevyjádření a zpracování emocí i v rámci běžného školního dne.

Komentáře