🍪 Tyrkysové adventní pečení 🍪

Další díl seriálu "Adventní pečení" vás zve ke sporáku s Tyrkysovou třídou. Stejně jako ostatní děti z prvního trojročí čekaly i třídu Lucky a Evy dva adventní dny v kuchyňce. Měly je ale rozděleny do dvou týdnů. První den v novém prostředí kuchyňky byl tedy testovací a děti si naplánovaly přípravu svačinky. Až další týden se pak pustily do pečení cukroví.

Svačinku si děti promyslely předem, rozlosovaly se do skupinek a rozdělily si ingredince, které pak přinesly do školy. Nakrájely si zeleninu a ovoce, ozdobily jednohubky a připravily výtečné tvarohové taštičky z listového těsta.









Při pohledu na stůl plný dobrot se jistě budou sbíhat sliny i vám...

Děti po sobě kuchyňku samozřejmě vzorně uklidily.


Na pečení za týden se pak nemohly dočkat. Rozvrh kuchyňky jim sice nedovolil připravit těsta na pečení den předem jako to udělaly ostatní třídy. Ale jim se to vlastně hodilo doslova do "krámu" 😉. Celý týden totiž pracovaly s pomůckou "peníze". A tak den před samotným pečením vyrazily během vyučování na nákup (hotových těst i ostatních surovin), který zodpovědně vyúčtovaly.

Další den už se mohli všichni společně pustit do pečení perníčků, vanilkových rohlíčků a lineckého. Lucka bohužel před velkým pekařským dnem onemocněla, ale Evičce pomohli Dita a Mirek.










I druhá návštěva kuchyňky se tedy náramně vydařila a dětem moc chutnalo. Na samotnou vánoční besídku, která je čekala pár dnů nato, jim nezbyl ani jediný kousek cukroví 😋. Děti byly prý ale během besídky tak zaujaty vzájemným obdarováváním o rozbalováním dárečků, že nakonec na jídlo stejně nebylo pomyšlení. Schválně, kdo z vás tyrkysových rodičů našel pondělní svačinu v aktovce téměř netknutou? Pište do komentářů ;)

Nakonec by děti rády poslaly pozdrav a přání hezkých Vánoc Lucce...

... a velké poděkování Evičce, která každému z nich namalovala jeho oblíbené zvířatko na přívěsek.









Komentáře