Volní jako ptáci se Zuzkou a s Renčou

 



Měly jsme skočit po hlavě do něčeho úplně nového a měly jsme tam skočit jako první; čekal nás totiž zahajovací týden prvního příměstského Montessori tábora!

...a tak jsme se rozhodly, že místo odrazu a pádu se vzneseme do povětří a spolu s námi poletí i děti a celý týden budeme volní jako ptáci!


 

Ze všeho nejdřív se naše hejno muselo důkladně seznámit nejen mezi sebou, ale také s prostředím, které se na týden stalo našim hnízdem. Formulovali jsme si společná pravidla, která na znamení souhlasu všichni podepsali. Po pondělním obědě a zažívacím odpočinku jsme protáhli křídla venku při pohybových hrách.

V úterý jsme zaletěli do Vesce na setkání s ornitologem ze Severočeského muzea. Plni nových informací, dojmů a zážitků jsme se po obědě vrhli do umělecké tvorby. Technikou kašírování, která byla pro většinu hejna neznámá a nová, jsme vyráběli sochy ptáků. Naše řady tímto způsobem rozšířili například sýkora, červenka, čáp, papoušek ara, několik sov a strakapoud.


 

Uprostřed týdne jsme se vydali na celodenní výlet na Grabštejn. Cestu lesem jsme si okořenili hrami, pozorováním přírody a neutuchajícím štěbetáním.

Ve čtvrtek jsme dokončili sochy ptáků a věnovali se hrám a sportovním aktivitám. Společný týden jsme zakončili návštěvou ZOO a závěrečným zhodnocením nad zmrzlinou. A po sladké tečce jsme se všichni rozletěli do rodných hnízd!

 

 Za krásné zážitky, nesčetné výzvy i možnost proletět se s tak pestrým hejnem moc děkujeme,

Zuzka a Renča

Komentáře