"Krvavé Jizerky"

Napsali: AM, FK, EK

Psalo se 2. 9. 2021, ten den šla naše třída na výlet. 

Byla to sranda, ale stalo se něco, co nikdo nečekal… 

Odbilo 7:50 a Frances, Bett, Simi a Anet šly k nádraží na sraz se třídou. Potom, co došly, seděly na schodech před vstupem asi půl hodiny, než se vyrazilo na vlak. Ve vlaku si všechny povídaly o přírodě, když se najednou dostaly k tématům jako: „Včera večer jsem něco viděla ve svém pokoji, stálo to nade mnou a mělo to podivně zlato-červené oči”

Bavily se o přízracích a podobných věcech. Asi po čtyřiceti pěti minutách se ocitly na konečné zastávce, odkud se vezly autobusem. V autobuse se bavily o Leošovi Marešovi. 

Když třída společně dojela, Anet se zdálo, že někoho vidí, ale otázka je: Koho? „Hele, viděly jste to taky?” Její kamarádky se na ni podívaly. „Ne. Hele, jsi v pohodě? Nic tu nebylo,” řekla Simi. Anet se podivila a pokrčila rameny, ještě jednou se rozhlédla a pak šla dál. Byla to velmi náročná pěší cesta na chatu Sokolku, s hodně zastávkami. Anet se pořád zdálo, že něco vidí, ale ignorovala svou intuici a dál si povídala s kamarády.


Po 13 kilomentrech a třech až čtyřech hodinách chůze konečně dorazily na chatu a úplně vyřízené si rychle našly pokoj, kde nakonec skončily se čtyřmi dalšími spolužačkami. Potom, co si rozdělily postele a trošku si odpočinuly, trávily čas venku. Také se šly odpoledne projít, aby poznaly okolí a viděly krásy přírody. Ale zahlédly i něco velice podivného. Tentokrát tu postavu viděly všechny, rychle se otočily a běžely zpátky k chatě. Po chvíli na tu podivnost zapomněly, všichni měli táborák, opékali si buřty, vařili si těstovinový salát a večeřeli. Holky na postavu sice zapomněly, ale Frances vnímala tu podivnou energii, která kolem nich visela ve vzduchu.  

Když se najedli, učitelé všechny vyzvali, aby si šli lehnout na louku, koukali se na hvězdy a přemýšleli o životě a nadcházejícím školním roce. Všechno bylo prima, než se nad Frances objevila zase ta podivná věc, o které říkala, že se zjevila i u ní doma. I když měla Frances strach, zůstala zticha a zavřela oči. 

Když všichni přišli zpátky,  holky se rozhodly, že si chtějí udělat “bojovku” a jít potmě do lesa. Zpočátku se to jevilo jako fajn nápad, jenže pak se něco objevilo. Nejdřív zmizela Anet, pak Bett, za ní Frances a jako poslední Simi. Nic po nich nezbylo. Asi po hodině a půl si jejich spolužák Erik všiml, že se holky ještě nevrací, a upozornil na to učitele. Když je nenašli, zavolali policii, ale nikde nikdo… 

Co se s nimi stalo? Jak to dopadlo? 

 



Po měsíci hledání byly nalezeny mrtvoly čtyř dívek ve staré chatě na opačném kraji lesa. Při prohlédnutí těl policie zjistila, že těla patří zmizelým dívkám, které nemohli najít.

Co to bylo? Co jim to udělalo? Ohrožuje nás to? 

To se nikdo nedozví! 

Víme jedině to, že je to kdekoli.

 The End.

 

Komentáře

Okomentovat