Zahradní slavnost


Na konci června se opět uskutečnila na zahradě školy Zahradní slavnost. Za krásného počasí jsme se sešli odpoledne a bylo toho spoustu k vidění. 
Převládly výrobky pro potěšení chuťových buněk - koláče, štrúdl, makovec a různé druhy sušenek, vafle, tousty a lívance. 



Děvčata se třetího trojočí prodávala plátěné tašky, hračky pro psy, klíčenky, korálkové dekorace, hmyzí domečky. Samozřejmě jste si mohli dát kávu a spoustu druhů limonády nebo nanuka. Z přírodních výrobků to byly vlasové kondicionéry, bylinkové čaje a nebo šumivé koule do koupele.

Letošní Zahradní slavnost byla nabitá doprovodným programem- Modrá třída připravila divadlo o záchraně supů, 

žlutá a oranžová představení Pověst o Bivojovi aneb pravidvý příběh o tom, jak kanec stragicky skonal. 

Fialová, tykryska a růžovka v Duhovce postupně zazpívaly. Ve vstupním vestibulu byly k vidění Magic boxy, které v rámci výuky vyráběli sedmáci a osmáci. 


V angličtině si mohli všichni prohlédnout prezentaci závěrečných prací deváťáků. Deskové hry, pečení chleba, tanec, programování, to byla zajímavě a velmi pečlivě zpracovaná témata, která deváťáci prezentovali osobně. 



O využití výdělků si děti rozhodovaly samy, někdo podpořil svou radost, jiný zase společnou tím, že výdělek šel na dobrou věc - modrá třída věnovala výtěžek z divadla do zoo na ochranu supů. Třetí trojročí vydělávalo na společnou akci. 

Dospěláci se rozhodli přispět svou energií, tentokrát se zapojila Rada rodičů a zorganizovala knižní bazárek. 

Návštěvnost byla veliká, rodiče, prarodiče, známí, všichni byli jistě potěšeni příjemnou atmosférou a dobrými nákupy. Těšíme se na další Zahradní slavnost.

Komentáře

  1. děkujeme za fotografie Marku Strnadovi

    OdpovědětVymazat
  2. Trochu mě mrzí, že naše škola podobné akce nedělá. Přitom jsem sám říkal, že bych jim pomohl s organizací. Sám dělám různé eventy a zajišťuji věci jako hliníkové oplocení na různé akce, tak v tom mám zkušenost a nedalo by mi to moc práce. Ale vedení školy se proti tomuto staví zamítavě. A to jde přitom o relativně fajn školu s dobrým přístupem. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat