ŽÁKOVSKÁ KONFERENCE 🌸Jaro 2024🌸 2. DEN

Třešeň Higan, Jarní Třešeň, Květ

V úterý 9. 4. nastal druhý den konference. Na něj bylo naplánovaných sedm příspěvků, z toho tři v angličtině. Posluchače v duhovce opět přivítala dvojice moderátorů, tentokrát Dany Z. s Timurem S. Pánové nás nejprve stručně seznámili s očekávanými tématy. V úvodu zazněl příspěvek o Mariánském příkopu od Marie Č. a Laury Š. Poté moderátoři (s mírnými komplikacemi) uvedli prezentaci o Tolkienovi v anglickém znění (bez titulků) v podání Josefíny H. a Kateřiny P. 

Závěrem prvního bloku se stal příspěvek Samuela O., který nás seznámil s Inflací. Po úspěšném zakončení prvního bloku jsme si mohli dopřát přestávku a také něco na zub (catering se opravdu povedl).  


Po přestávce jsme se vesele vrhli do víru dalších prezentací. Čekaly nás dva příspěvky v češtině, přestávka a dvě závěrečné prezentace v angličtině. První česká prezentace byla od Sabiny M. o Ještědu a jeho historii. Druhá od Aničky P., Sofči V. a Vandy Ch. se věnovala Titaniku, konspiračním teoriím o jeho zkáze a známému filmu o něm.  



Po přestávce následovaly prezentace v angličtině.
Nejdřív zazněla v podání Timey K. prezentace o Historii angličtiny a úterní konferenci uzavřela práce Terky Ch. zaměřená na 
Generace.

Intelektuální činnost byla za námi a před námi zůstal úklid a společná reflexe (hromadné zhodnocení obou konferenčních dnů a všeho, co se jich týkalo). Obě překážky jsme zdárně překonali a mohli jsme se radostně vydat směrem do jídelny vstříc chutnému obídku.  

Tímto však náš konferenční maraton ještě nekončí, dáme si jen malou pauzu, ale už v pondělí 15.4. pokračujeme... Těšte se s námi na další zajímavé informace! 

J.H.

Komentáře