🌿 Harmonizák Červené třídy očima Josefky 🌿

Stejně jako každý rok, tak i letos jsme jeli na harmonizační pobyt do Nového Města pod Smrkem. Byli jsme tam od 12.9. do 15.9. Sraz byl na nádraží v Liberci a tentokrát jsme jeli vlakem. Počasí nebylo nejlepší, ale naštěstí ani nejhorší.

PONDĚLÍ: Přijeli jsme v pondělí. Před obědem jsme hráli různé hry. Například živé pexeso. Potom byl oběd, který byl dobrý. Když všichni dojedli, byl polední klid (který u některých pokojů nebyl klidný). Odpolední program měla na starosti skupinka skládající se z Prokopa, Tomáše a Adama. Vymysleli hru, při níž jsme v první části luštili šifry a poté jsme se přesunuli do lesa a tam jsme hráli běhací hru. Hrála se tak, že byl kruh ohraničený provazem a v něm byly papírky s králíčky, ty jsme sbírali a nosili na stanoviště. Jenže ten kruh hlídali kluci, kteří nás chytali. Za 8 nasbíraných králíčků bylo jedno prase, za 4 prasata byla jedna kráva a za 2 krávy jeden kůň. Když jsme se vrátili, byla večeře.




ÚTERÝ: Ráno byla snídaně (jako vždycky) a po snídani měla program naše skupinka (já, Kačka, Ema, Miri). Vymyslely jsme různé šifry a ty jsme potom různě schovaly. Jedna šifra potom vedla k té další a tak dále. Na konci byl v písku zakopaný poklad (bonbony). Po obědě šly všechny tři třídy na výlet. Byl docela dobrý, ale když jsme byli cca v půlce, zjistili jsme, že máme být za půl hodiny na večeři, tak jsme to museli vzít zkratkou. Nakonec jsme ji stihli.



STŘEDA: Balili jsme a uklízeli pokoje. Taky jsme hráli různé hry, gordický uzel, barvičky a židle. Potom jsme jeli vlakem zpět do Liberce. Ovšem jednou jsme museli přestupovat, protože ten vlak se na jedné zastávce obracel a jel zase do Nového Města pod Smrkem.





Stejně jako každý rok jsme si to docela užili, ale příští rok bychom mohli jet jinam, abychom to poznali zase jinde.

Autor: Josefína Holá

Komentáře