Nové lavičky a bylinkový truhlík vyrobené žáky třetího trojročí

Kromě vyvýšených záhonů se děti ze třetího trojročí pustily na pozemku vedle školy také do výroby laviček z palet, aby se zahrada mohla využít pro výuku venku. Využily pro to čas pro velké projekty, kdy se mohou po dobu 3 týdnů věnovat do hloubky vybranému tématu.

 
Nejprve bylo nutné sehnat palety. Dají se koupit nové, ale protože ve stavebnictví jsou vlastně odpadovým materiálem, podařilo se dětem sehnat bezplatnou dodávku palet. 
 
 
Do výroby se pustily nezávisle na sobě 2 skupiny a obě pojaly tvorbu zcela odlišně. Zatímco trojice Emča, Bětka a Adam pracovaly s celými paletami, které zkrátili, obrousili, nalakovali a sestavili, Vítek s Davidem začali svou práci rozmontováním palet na jednotlivá prkna, z nichž pak vyrobili úplně novou lavičku. Přestože tedy výchozím materiálem byly v obou případech stejné palety, vznikly 2 úplně jiné kusy zahradního nábytku. Rozdíl mezi nimi podtrhlo i nalakování hnědým a bezbarvým lakem. 



 
 






Možnost výroby venku ze dřeva využily i Francesca a Angela, které se pustily do projektu bylinkového truhlíku. Podařilo se jim sestavit truhlík, v němž se daří různým bylinkám.



Prostor pro práci venku využil i Sebastian, který ke svému projektu o gepardovi vyrobil figurku z překližky, kterou venku opiloval a nabarvil.

 


Doufáme, že další děti se nechají touto prací inspirovat, protože míst pro práci při výuce na naší zahradě potřebujeme ještě více. Pilka, akušroubovák, vibrační bruska a další nářadí, které nám pořídil Spolek rodičů, čekají na své další využití.

 Práce dětí byla možná také díky podpoře z Dotačního fondu Libereckého kraje.

 Logo LK (png)


Komentáře

Okomentovat