☕ Rodičovská kavárna ÚNOR 2022 ☕

Utekla vám poslední z Rodičovských kaváren? Ta únorová? Nevadí, zástupkyně černé třídy Naďa se pro tentokrát stala naším zpravodajem a přináší vám krátkou zprávu.

V pondělí 7. února 2022 se nás sešla asi dvacítka rodičů Monte dětí z různých trojročí v salónku restaurace Black Horse na schůzce svolané Radou rodičů. Téma této Rodičovské kavárny bylo: Rodiče starších dětí odpovídají na otázky rodičů mladších dětí. Povídali jsme si o různých tématech, která řeší rodiče nejen těch mladších dětí, ale vlastně my všichni:

  • téma zápisů do deníků - tady jsme se třeba dozvěděli, co může znamenat tajemná zkratka HV, která se velmi často objevovala v deníku jednoho dítka (do komentářů si můžete tipnout :)
  • přebírání zodpovědnosti a úskalí dospívání
  • domácí příprava
  • jak by vlastně měla vypadat tripartitní schůzka
  • nebo jak z těch dětí dostat, co vlastně v té škole a jak dělají atd.

Všichni jsme se nakonec shodli na tom, že bychom rádi více navštěvovali školu, ať už jako pozorovatelé při výuce, hosté různých akcí pořádaných dětmi nebo jako dobrovolní pomocníci s čímkoliv. Doufejme tedy, že nám to situace brzy dovolí a bude těch osobních kontaktů mezi rodinami a školou víc a víc, protože jak víme, člověk je tvor společenský a největší nejistoty a obavy plynou z nedostatku informací a osobních zkušeností.

Komentáře

  1. ...jedna z prvních možností, jak se podívat do školy a popovídat si s průvodci i ostatními rodiči, se nabízí už brzy: 5.3.2022 od 9:00 do 12:00 bude DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ! Tak přijďte :)

    OdpovědětVymazat
  2. HV je pěkný chyták! Protože se nabízí hudební výchova, ale to určitě nebude ten případ... Hodně Volna snad také ne :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat