Rodičovská kavárna poprvé naživo!

 

Napsala: Eva Poláková

První letošní setkání v "Rodičovské kavárně", kterou pořádá Rada rodičů, se konalo 11.11. v duhové třídě (duhovce). Vzácným hostem byla paní Marcela Cibulková, zkušená lektorka Společnosti Montessori ČR a také zakladatelka a průvodkyně v Montessori škole v Pardubicích, která přijela promluvit o základních principech Montessori matematiky. Kavárnu navštívila necelá třicítka rodičů našich dětí napříč všemi školními ročníky. 

V úvodu hovořila paní Cibulková o Kosmických příbězích, jejich tématech a významu pro děti v prvním i ve druhém trojročí. A protože všechno se vším souvisí, nebylo od příběhů daleko k perlovému materiálu a praktickým ukázkám práce s ním. 

Účastníci kavárny měli příležitost vyzkoušet si práci s pomůckou na vlastní kůži. Seznámili se s dělením a také s tím, proč je vhodné s touto operací u dětí začínat. Řeč byla samozřejmě i o dalších početních operacích a nechyběly ani ukázky.  


Na závěr došlo i na počítání mocnin a odmocnin pomocí perlového materiálu. Většina přítomných byla překvapena, jak jednoduchá a zábavná tato práce může být. Společnou lekci zakončila hra s násobilkou a vlastním tělem neboli kineziologická násobilka.

Děkujeme paní Cibulkové za její prezentaci, hry a zkušenosti, o které se s námi podělila.  Věřím, že si všichni účastníci setkání užili. Byla to skvělá příležitost, jak získat lepší představu o školní práci našich dětí. Radě rodičů děkuji za zorganizování podnětného a zajímavého tématu rodičovské kavárny.  

E.P.


Komentáře