Bez konceptu s Madlou a Marií

V termínu od 9. 8. do 13. 8. proběhly dva paralelní běhy letního příměstského Montessori kempu pro celkem tři desítky dětí. 


Spolu s Madlou jsme se staly průvodkyněmi skupiny mladších dětí, které jsme chtěly nechat "promluvit" do programu a celkového ladění našeho společného týdne. Ačkoli jsme si připravily program, aktivity a pomůcky s tématem "Ptáci našich zahrad a lesů", záhy po přivítání s naší bandou nám bylo jasné, že kromě ptáků se nám do celého týdne zamíchají i další témata, atmosféra letního bezčasí, výlety a koupání, radost z hraní, poznávání a tvoření.

  

Táborové dny byly harmonicky a rovnoměrně rozdělené na dva celodenní výlety a dvě návštěvy lesního koupaliště (nejen proto, že otužování frčí). Kromě toho jsme jedenkrát navštívili libereckou ZOO (kde jsme zjistili, že existuje alergie na velbloudy) a vše jsme doplnili kreativním řáděním na trička a hrnečky, tvorbou designových módních a originálních placek (připínáčků), obrovským množstvím snědených rohlíků, šunky, sýra, okurek a jablek, zmrzlinou točenou i kopečkovou a nesčetným množstvím partiček "prší". 

 



 

První celodenní výlet nás zavedl na nedaleký hrad Grabštejn; tady jsme směli nahlédnout do útulného bytu pana nadlesního. Podruhé jsme se zanořili do jizerských hvozdů. Během putování se o naši bezpečnost staraly dvě zkušené a neohrožené čtyřnohé průvodkyně Babu a Růžena. U ohýnku jsme naopak my s Madlou musely hlídat Babu s Růžou, aby samy nesluply všechny přinesené dobroty (buřty, párky, maršmelouny, sýry, rohlíky, brambory, těsto na hady), ale jak se říká, konec dobrý, všechno dobré! 


 


 

Bylo nám spolu parádně a děkujeme všem, kteří nám tohle letní dobrodružství umožnili,

Madla & Marie


Komentáře

  1. Děkujeme Madle i Marušce za čas, který dětem věnovali. Děti si to opravdu moc užily. Chtěli bychom také poděkovat hospodářce Petře Valicové a Evě Polákové s Janou Havlíkovou Bittnerovou z výboru za realizační i administrativní podporu. Je třeba také dodat, že realizace Letních kempů byla umožněna díky dotačnímu programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

    OdpovědětVymazat
  2. RESPEKTOVAT A BÝT RESPEKTOVÁN.
    Odcházet každý den s dobrou náladou a každý den se vracet s dobrou náladou......
    To já děkuji.
    Madla

    OdpovědětVymazat

Okomentovat