Nepálský projekt zblízka aneb Jak to vidí červená

Červená třída  

Naše třída chodí do Základní školy, ul. 5. května, která se nachází v Liberci, v centru města. Byla to starodávná budova, teď je zrekonstruovaná a má krásné moderní učebny.  

My jsme Montessori třída, na které je velmi zajímavé, že jsou tři ročníky spojené do jedné třídy. Což je super, protože se můžeme inspirovat jak od mladších, tak od starších. Naučíme se spolupracovat a zapadat do kolektivu. Důležité tu je, že aktivity dítě provádí pro uspokojení sebe, ne vyučujícího. V naší třídě je široká škála osobností, všichni jsme jiní – jako barvy – proto jsme barevná třída, společně dokážeme zpestřit naši práci.  

Tento rok byl pro nás zajímavý, máme novou paní učitelku a nový kolektiv. Nestihli jsme se ani moc poznat, jelikož jsme hned zapadli do distanční výuky.  

Naše paní učitelka měla tu možnost navštívit Nepál naživo, díky tomu nám mohla vyprávět o její cestě v Nepálu. Poznali jsme jejich životní podmínky, jinou kulturu a mnoho dalšího. Tvořili jsme o tom referáty, čerpali informace a naučili se spoustu nových věcí, je to dokonce naše celoroční práce! Díky tomu nás toto téma velmi zaujalo, proto jsme se rozhodli, že vytvoříme program, kde můžeme pomoct nepálským dětem v nouzi.  

Pokud chcete vědět víc, pokračujte ve čtení...


Hands, Friendship, Friends, Children

 

Proč je dobré pomáhat 

Pomáhat je dobré, protože když teď pomůžeme my jim, oni v budoucnu budou schopni pomoci nám v těžké situaci.  

Když jim pomůžeme, budou moci opravit svoji ekonomiku a budou žít v podobných podmínkách jako my a budou moci přispět do celosvětového obchodu. 

Když je naučíme základy hygieny, zabráníme tvorbě nových nemocí a virů. 

Když jim poskytneme finance do začátku, pomůžeme tvorbě nových obchodů a škol, zvětšíme průměr financí na jedince, a tím zabráníme horším životním podmínkám a snížíme počet odložených dětí v dětských domovech. 

Je dobré a prospěšné pomáhat, protože když pomůžeme rozpohybovat ekonomiku a jejich celkový rozvoj, můžeme se za pár let těšit na to, že se budeme moci potýkat s jejich kulturou a můžeme například ochutnat jejich speciality. 

Zlepšíte si karmu! 😊


  

Proč pomáháme my 

Ve škole jsme probírali Nepál a dozvěděli jsme se o tom, jak je Nepál znečištěný a jak se tamním obyvatelům žije. Rozhodli jsme se pomoci tím, že vyděláme peníze a pošleme je organizaci jménem Thao. Thao prodává oblečení a zaměstnává obyvatele z Nepálu, kteří práci potřebují. Vydělané peníze jdou na pomoc dětem v Nepálu.  

My jsme se rozhodli, že pomůžeme také. Tak jsme jako třída vymysleli různé akce na podporu nepálským dětem, které jsou součástí společné Montessori zahradní slavnosti. 

Vyzýváme i vás, kteří si tento článek čtete, pomozte nám podpořit děti z Nepálu, aby měly naději na lepší zítřky a život vzdělaného člověka.

 

 

KDE SVÝM PŘÍSPĚVKEM POMÁHÁTE 

 

 

Výdělek z akce půjde na dětský domov v Nepálu, který zřídila nezisková organizace Thao. Vydělané peníze pomůžou dětem v Nepálu, aby měly co nejpodobnější život jako my. 

Také chceme adoptovat dítě na dálku a podporovat ho. 

Určitě se nemusíte bát, že se peníze dostanou do špatných rukou. 

Přispívejte na dobrou věc, dobrý pocit hřeje hned.


ZÚČASTNĚTE SE NAŠÍ SPOLEČNÉ MONTESSORI 

ZAHRADNÍ SLAVNOSTI, KUPTE SI NAŠE VÝROBKY 

NEBO NĚCO DOBRÉHO 

A PODPOŘTE DOBROU VĚC!

KDY: 22. 6. 2021 OD 16 HODIN

KDE: NA ZAHRADĚ ŠKOLY V UL. 5. KVĚTNA V LIBERCI

 

CO JSME PRO VÁS PŘIPRAVILI: na výběr bude něco dobrého do žaludku, potěšit sebe i své blízké můžete šperkem z naší třídní dílny nebo si můžete koupit lístek do tomboly a můžete se nechat překvapit... 

Taky vám zahrajeme představení o životě v Nepálu!

TĚŠÍME SE NA VÁS

vaše ČERVENÁ TŘÍDA


Gokyo Ri, Everest Region, Lakes, Everest


 



 

 

Komentáře